fbpx
Besplatnu isporuku možete ostvariti za svaku kupovinu u iznosu preko 5,000rsd
Početna » Supermama magazin » Pumpice za izmlazanje – Kako se sterilišu?

Pumpice za izmlazanje – Kako se sterilišu?

Jedno od najvažnijih pitanja za svaku mamu je kako da ispravno održava optimalnu higijenu svojih pumpica. Pre svega, želimo da vam kažemo da su svi Haakaa silikonski proizvodi napravljeni od najkvalitetnijeg medicinskog ili silikona za prehrambenu namenu. Briga o njima je jednostavna i omogućiće vam više vremena za uživanje sa mališanima. Odgovorićemo na najčešće postavljena pitanja o vašim omiljenim Haakaa proizvodima.

Da li smem da koristim tablete za steriliziciju ili sredstva za dezinfekciju?

Izričito preporučujemo izbegavanje svih sredstava za dezinfekciju na bazi izbeljivača, kao i tableta za sterilizaciju.

Da li mogu da ih perem u mašini za pranje posuđa?

Ukoliko je vama tako lakše – odgovor je DA. Proizvodi od silikona se smeju prati u mašini za pranje posuđa. Ipak, budući da je lepota upotrebe Haakaa proizvoda lako i brzo održavanje, preporučujemo čišćenje ručnim pranjem toplom vodom i deterdžentom za sudove. Možete koristiti posebne deterdžente bez mirisa i boje namenjene za čišćenje pribora za bebe. Da biste ih sterilisali, otkuvavajte u ključaloj vodi tokom 2-3 minuta. Ukoliko posedujete aparat za sterilizaciju vodenom parom, smete ga koristiti ali nije neophodno da trošite dodatni novac na kupovinu aparata. Obična šerpa i voda su sasvim dovoljni.

Haakaa u svom asortimanu nudi i silikonsku dvostranu četku koja omogućava da detaljno očistite i najsitnije delove. Sama četka je dugotrajna i može se sterilisati otkuvavanjem. Za razliku od sunđera za pranje i običnih četki, ona ne upija mirise i nečistoće pa uvek možete biti sigurni da su posuđe i rekviziti koje koristite za pripremu hrane za dete higijenski i bezbedni.

Da li smem da koristim UV sterilizator za silikon?

Ukratko – NE! UV sterilizatori mogu značajno da skrate upotrebni vek proizvoda od silikona. Vremenom, pod njihovim dejstvom silikon može postati lepljiv i neupotrebljiv.

Podsećamo: najefikasniji i najlakši način za sterilisanje vaše pumpice za izmlazanje i drugih proizvoda od medicinskog ili prehrambenog silikona je otkuvavanje u ključaloj vodi tokom 2-3 minuta.

Zbog čega se silikonski proizvodi zamagle?

Silikon može da apsorbuje mirise i boje. Takođe moguće je da se pod uticajem deterdženata zamagli i izgubi bistrinu. Ne brinite zbog toga, on je i dalje bezbedan za upotrebu. Ipak, da biste bili sigurni možete uvek sterilisati u ključaloj vodi.

Prilikom sterilisanja u ključaloj vodi događa se da se nataloži kamenac. Neke mame kažu da se iskuvavanjem u vodi sa malo alkoholnog sirćeta uspešno povrati bistrina silikona pa možete da probate. Takođe, iskuvavanje u demineralizovanoj vodi (koristi se za peglanje veša) može sprečiti tu pojavu.

Slučajno sam upotrebila deterdžent na bazi izbeljivača, da li je moj Haakaa proizvod još uvek bezbedan za upotrebu?

Sredstva za čišćenje na bazi izbeljivača mogu oštetiti silikon, učiniti ga lepljivim i neupotrebljivim. Iz tog razloga ne savetujemo njihovu upotrebu.

Ipak, ukoliko ste upotrebili a vaš proizvod još uvek izgleda dobro i neizmenjeno, slobodno nastavite sa upotrebom. Nemate razloga za brigu, ukoliko želite da budete sigurne uvek možete ponovo sterilisati u ključaloj vodi u tajanju 2-3 minuta.

Haakaa proizvodi su zamišljeni da omoguće mamama da svu energiju usmere na uživanje sa mališanima, brinući istovremeno o njihovom zdravlju i dobrobiti planete. U potpunosti su bezbedni, netoksični, ekološki i ne zahtevaju komplikovano održavanje.

logo-footer
Pridružite se Supermama online zajednici! Čekaju vas saveti, trikovi, recepti i podrška na čarobnom putu odgajanja beba i dece. Tagujte nas da se zajedno divimo majčinstvu uz Supermamu!
Prijavite se na newsletter